Tο βιβλίο με τίτλο Από Κάστρο σε Μνημείο. Μεταμορφώσεις της Ακρόπολης από τον 19ο στον 21ο αιώνα, το οποίο εξέδωσε πρόσφατα η Ένωση Φίλων Ακροπόλεως, με συγγραφέα την Αντιπρόεδρο της Ένωσης Καθηγήτρια Φανή Μαλλούχου-Tufano έτυχε μεγάλης προβολής και πολύ ευνοϊκής υποδοχής από βασικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στις 14 Ιανουαρίου, το Σαββατοκύριακο 27-28 Ιανουαρίου και την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024. Παραθέτουμε το πολυσέλιδο αφιέρωμα στο ένθετο «Πρόσωπα» στα ΝΕΑ του Σαββατοκύριακου με τίτλο «Τα πολλά πρόσωπα ενός μνημείου» και το αντίστοιχο, στο ένθετο «Τέχνες και Γράμματα», με τίτλο «Όταν η Ακρόπολη ήταν χωριό», της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, τη βιβλιοπαρουσίαση στην ΕΣΤΙΑ της 14ης Ιανουαρίου καθώς την ανακοίνωση της έκδοσης στο ΒΗΜΑ της 4ης Φεβρουαρίου.

Επίσης, την πολυσέλιδη επιστημονική παρουσίαση του βιβλίου από τον Καθηγητή Βασίλειο Λαμπρινουδάκη στο ένθετο βιβλίο «Σελίδες Ιστορίας» της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, άρθρο με τίτλο «Από τουρκικό οχυρό σε μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού – Οι μεταμορφώσεις της Ακρόπολης» στην ηλεκτρονική εφημερίδα MONONEWS της 13 Φεβρουαρίου, άρθρο, στις 19 Μαρτίου, με τίτλο «Ένα μελέτημα για την ιστορία και τις μεταμορφώσεις της Ακρόπολής μας» στην εφημερίδα Η ΡΟΔΙΑΚΗ καθώς και άρθρο, την ίδια ημέρα, με τίτλο «Η Ακρόπολη των Αθηνών υπήρξε κάστρο για τους Οθωμανούς, που τη γέμισαν κτίσματα» της ηλεκτρονικής εφημερίδας The President. Τέλος,την παρουσίαση του βιβλίου στην εφημερίδα The National Herald της Νέας Υόρκης, στην ηλεκτρονική και έντυπη μορφή της.

Η συγκεκριμένη έκδοση, που κυκλοφορεί στα ελληνικά και αγγλικά, αποτελεί μία επιπρόσθετη συμβολή της Ένωσής μας στις προσπάθειες που καταβάλλονται τόσο για τη διάσωση και ανάδειξη των Μνημείων της Ακρόπολης όσο και για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

TOP